Historiamme

Seura perustettiin vuonna 1993 ja alkuvuosina toiminta painottui metsästyskoiriin ja seurakoiriin. Muutamia mätsäreitä järjestettiin. 

Vuonna 2001 seurassa tapahtui isoja muutoksia ja kennelkerho oli vähällä loppua kokonaan. Pienellä jäsenmäärällä jatkoimme ja toiminta siirtyi enemmän harrastuskoiriin. Ensimmäiset agilityesteet rakennettiin talkoilla mm.jätelaudoista ja järjestettiin varojen keräämiseksi mätsäreitä sekä agilitytapahtuma urheilukentällä. Seuran 10 vuotisjuhlavuonna oli myynnissä mm. postikortteja koirakuvilla, sekä vanhoja varastosta löytyneitä hihamerkkejä. 

Ensimmäinen oma kenttä hankittiin ja kunnostettiin vuokramaalle 2002, siellä kurssitoiminta pääsi alkamaan. Yksityinen tarvitsi myöhemmin alueen omaan käyttöönsä ja seura sai kunnalta luvan siirtyä urheilukentän päätynurmelle treenaamaan. Estesuojana toimi autotalliteltta, joka kerran lensi myrskyn runtelemana tiehensä. Nurmella kuitenkin pääsimme treenaamaan kesäaikana, talvi oli enemmän hiljaiseloa. 

Seuraava siirto oli kun saimme kunnalta käyttöömme vesilaitoksen takana olevan joutomaan ja kunnostimme sen kentäksi. Estesuojaksi rakensimme varaston ja kentälle ajettiin hiekkaa, joka osoittautui liian pehmeäksi. Mutta olipahan kevyt juosta kisakentillä tämän treenin jälkeen! Kurssit pyörivät ja porukkaa riitti. Ensimmäiset seuravaatteet tilattiin ja logo uudistettiin. Myös kivoja tapahtumia pystyimme järjestämään, vaikka kenttä oli liian pieni virallisiin kisoihin. Näitä virallisia sitten järjestettiin ,mm.Lylyn kentällä ja muualla, esteet ja tarvikkeet rahdattiin autojen peräkärryillä paikalle. Kenttä aidattiin ja luksuksena hankimme kentän laidalle Kiltalta käytetyn huussin! Talvisin vuokrasimme treeniin Kannuksen hallia yhden illan viikossa, treenasimme sitä ennen yhden talven myös yksityisellä maneesilla. Seuran kaikki tavarat säilöttiin jäsenten varastoissa. Uhkakuvat kentän menettämisestä leijuivat mustana pilvenä yllä. Kun toiminta oli kuitenkin virkeää, ja yhteishenki vahva, heräsi ajatus hankkia oma kisamittainen kenttä. Monia vaihtoehtoja kävimme katsomassakin, mutta mieluista ja sopivaa ei löytynyt.

Idea alkoi versomaan ja aloimme etsiä myytävää tonttia pienellä rakennuksella tai mummonmökkiä isolla tontilla. Sievää tarjottiin meille ostettavaksi ja ajatus tuntui huikealta- ja pelottavalta! Olihan siinä tontin lisäksi bonuksena vanha, resuinen kanala ja rintamamiestalo autotalleineen ja aitta. Tarvittiin rohkea johtokunta ja jäsenten tuki, rahaahan meillä ei isommin ollut... Sievin kunnalta anoimme lainan takausta ja EU.lta tukea, sekä pankilta lainaa. Nämä saatiinkin lopulta värikkäitten vaiheitten jälkeen. 2016 alkoi Sievän rakentaminen ja tontti raivattiin kentiksi ja parkkipaikaksi. Hallin raivaus ja korjaaminen alkoi lokakuussa. Tammikuussa 2017 vihittiin halli käyttöön. Paljon verta, hikeä ja kyyneleitä tämän projektin rakentaminen vaati, mutta jäsenet puhalsivat yhteen hiileen ja hommat saatiin onnistumaan huikealla talkootyöllä, johon osallistui myös monien perheenjäseniä. Lisäksi saimme tukea paikallisilta yrityksiltä ja kennelpiiriltä. LionsClub auttoi rakentamalla varastopatin hallin kylkeen 2018. 

Kesällä 2017 järjestettiin ensimmäiset viralliset kilpailut ja kokeet Sievässä, joka osoittautui hyväksi hankinnaksi. Pankkilainaa maksettiin 5 vuoden ajan, samalla maksaen Koiraurheilukeskus Sievän ylläpitokuluja ja pyörittäen kurssi- ja koetoimintaa. Velattomuuttamme saimme juhlia kesällä 2021. Jäsenmäärä oli kasvanut huikeasti ja harrastuslajeja oli tullut lisää. Suurimpia ponnistuksiamme oli Kaladogi näyttelyn ruokahuolto kesällä 2019, Ryhmänäyttely kesällä 2020 sekä TOKO SM elokuussa 2022. EUn Maaseutugaalassa 2022 seuramme sai pokata Yleisön Suosikki-palkinnon! Lisäksi heinäkuussa 2023 kunta palkitsi Sievin Kennelkerhon Vuoden toimijana.

Vuonna 2022 Koirauheilukeskus Sievä -palkittiin maaseutugaalassa Yleisön suosikki palkinnolla.

Kuulumme Keski-Pohjanmaan Kennelpiiriin, Suomen Agilityliittoon ja olemme Palveluskoiraliiton jäseniä.