Koiran ja ihmisen yhteistyö

Koira on ihmisen paras ystävä ja yhdessä tekeminen se vasta sitä suhdetta lujittaa. Seurassamme voi harrastaa eri lajeja joko ohjatusti kurssien kautta tai sitten yhdessä muiden kanssa treenaten. Tutustu eri lajeihin jos et omaasi ole vielä löytänyt ja tule mukaan harrastamaan! 

Miten pääsen mukaan harrastamaan?


Kursseja sekä koulutuksia järjestetään eri tasoisille koirakoille, jopa ihan pentukoirille. Agilityn osalta ennen alkeiskursseja tulee suorittaa hallintatesti tai koiran hallinta tulee pystyä osoittamaan esimerkiksi toko koetuloksella tai läpäistyllä käyttäytymiskokeella. Hallintatestissä lähinnä tarkistetaan koiran sekä ohjaajan yhteistyö ja että koira pysyy hyppysissä irti päästyään, eikä ihan naapuriin asti karkaa. 🙂 Jos kurssille osallistumiseen on jotain rajoituksia, mainitaan tämä kurssikuvauksessa. Kaikkia lajeja ja harrastuksia koskee Suomen Kennelliiton rokotusmääräykset.

Varaamme jäsenille hallista, kerhotalolta sekä ulkokentältä viikottaisia lajivuoroja, joissa voi käydä yhdessä treenaamassa muiden jäsenten kanssa. Vuorot ovat nähtävillä varauskalenterissa. Hallikaudella (1.10.-30.4.) lajivuorolle pääsee osallistumaan joko erillisellä kausikortilla tai kertamaksulla. Kausikortilla pääset myös itsenäisesti treenaamassa silloin, kun halli ei ole käytössä. Jos et kuitenkaan osta kausikorttia, oman treenivuoron voi varata varauskalenterin kautta. Agilityssä hallikaudella on kaksi maksullista treeniryhmä, johon mahtuu max 5 koirakkoa. 

Ulkokaudella (1.5.-30.9.) jäsenet voivat osallistua lajivuoroille veloituksetta.

Palveluskoiralajien osalta järjestämme maastoa lajien harrastamiseen ja treeneihin ovat jäsenet tervetulleita. Lajivuorolla pääset helpoiten tutustumaan muihin lajin harrastajiin ja siellä autetaan sekä tuetaan toisia aina tarpeen mukaan. Tehdään yhdessä harrastamisesta mukavaa! 🙂

Ennen harrastuksien pariin sinkoamista, tutustuthan Sievän sääntöihin. Jäsenenä kannattaa myös liittyä oman lajisi Facebook ryhmään, jossa voi sopia yhteisistä treeneistä. Facebook ryhmät löydät Jäsensivun takaa Jäseneduista

Jos jokin asia jäi askarruttamaan tai kaipaat apua tai vinkkejä harrastuksen aloittamiseen, niin voit olla yhteydessä koulutustoimikuntaan.